Завршен хуманитарни турнир "Др Жарко Миладиновић"

величина слова

24. новембар 2017.

Финалном утакмицом у којој су наступиле екипе "Гимназија Стеван Пузић" и "Другари Рума" синоћ је окончан хуманитарни турнир у малом фудбалу „Др Жарко Миладиновић“. Славили су играчи румске Гимназије, ипак, резултат је овог пута био у другом плану. Турнир под покровитељством Општине Рума, а у организацији Храм Силаска Св. Духа на апостоле, имао за циљ прикупљање средства за социјално угрожену породицу Тепша из Хртковаца. На турниру је наступило 15 екипа и сви учесници су добили на поклон крст Светог Стефана Дечанског, док су три најбоље екипе добиле и медаље.

Колико је средстава прикупљено на овогодишњем турниру биће ускоро познато, каже протојереј и архијерејски намесник румски Сретен Лазаревић.

"Захвалио бих се свим екипама на учешћу и свим хуманим људима који су одвојили своја средства како би помогли породици Тепша. Напоменућу да овим турниром није завршена акција прикупљања хуманитарне помоћи. Акција у школама биће завршена током наредне недеље и кад све буде окончано објавићемо шта се све скупило и шта смо све учинили са прикупљеним средствима", нагласио је Лазаревић.

Јуче су одигране и две ревијалне утакмице. Ветерани Партизана надиграли су ветеране Руме, а у мечу основних школа "Милош Црњански" из Хртковаца и ОШ "И.Л. Рибар" из Руме, бољи су били хртковачки ђаци. Тај меч је био део пројекта „Превенција болести зависности“ у којем је учествовало свих 11 основних школа.

"Општина Рума као и увек подржава оно што доприноси развоју младих људи у здравом, спортском духу, квалитетном приступу животу, коришћењу свих ресурса културе, уметности и спорта. Победник турнира у оквиру пројекта „Превенција болести зависности“ је основна школа у Хртковцима. Основна школа „Иво Лола Рибар“ је била промотер пројекта и школа која је дала највише учесника у свим активностима. Честитам свима и надам се да ће следеће године бити још масовније и квалитетније и такмичење, а и пројекат који ће надам се заживети и постати традиционалан", рекао је шеф Одељења за друштвене делатности Светислав Дамјанчук.

Хуманитарни турнир је саставни део манифестације "Дани руске сестре милосрђа Наталије Берњикове" која се завршава у суботу, 25. новембра предавањем Милана Мицића "Српски добровољачки покрет у Првом светском рату". Предавање почиње у 19 часова у Културном центру у Руми.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001