Додељене награде и јавна признања Општине Рума за 2017. годину

величина слова

24. новембар 2017.

Да Општина Рума зна да вреднује сваки допринос било ког удружења, организације, привредног субјеката или појединаца, који има за циљ бољитак, напредак, унапређење и развој наше општине, доказано је и данас на свечаној седници Скупштине Општине Рума, на којој су додељена јавна признања и награде у 2017. години. Свечаној седници су присуствовали бројни републички и покрајински званичници, као и делегација немачког града Берзенбрика, са којим је потписана повеља о братимљењу.

Звање почасног грађанина Општине Рума у 2017. години, због резултата и достигнућа од значаја за унапређење, развој и афирмацију Општине Рума, додељено Јовану Воркапићу, директору Републичке дирекције за имовину, а симболични кључ града почасном грађанину је уручио председник Општине Рума Слађан Манчић.

Румска повеља у 2017. години, због значајних резултата у раду, односно нарочито истицање у прогресивним иницијативама и другим активностима, хуманитарним поступцима, или за животно дело, додељена је докторки Смиљи Лончар. Докторки Лончар која је радни век провела у румском породилишту. Повељу је уручио председник СО Рума Стеван Ковачевић.

 

Захвалница Општине Рума у 2017. години, због доприноса развоју и афирмацији Општине Рума, додељена је предузећу Митас д.о.о., а захвалницу је предао председник Привредног савета Општине Рума Душко Беић.

Захвалницу добровољном даваоцу крви Румљанину Лазару Вуковцу, који је 151 пут дао крв уручила је директорица Дома здравља у Руми Јелена Стојанац Мрачевић, док је члан Општинског већа задужен за спорт Александар Бундало уручио исто признање вишеструкој шампионки у теквандоу Јовани Васиљевић (ТК "Змај" Рума), девојчици која постиже успехе и на међународној сцени. Новчане награде у 2017. години, у износу од 30.000,00 динара, додељене су Лазару Вуковцу и Јовани Васиљевић.

"Честитам свим добитницима признања, јер су сви они својим ангажманом допринели унапређењу наше општине у сваком смислу. Господин Воркапић је уз председника Србије Александра Вучића, човек које је много утицао на економски и привредни развој наше општине. Помагао нам у привлачењу страних инвестиција и отварању нових радних места у Руми, па сада у нашој општини не раде само становници румске, већ и 1.000 људи из околних општина. Ово је у име грађана румске општине одлична прилика да му се захвалимо и прогласимо га почасним грађанином Руме", рекао је председник Слађан Манчић, уједно се захваливши докторки Смиљи Лончар за све што је урадила у области здравства, пожелео је да и други Румљани следе пример Лазара Вуковца истакнутог хуманисте. Први човек румске општине честито је на досадашњим успесима Јовани Васиљевић, теквондо нади Србије и пожелео јој много среће и успеха. Срдачне честитике упутио је и предузећу Митас д.о.о. изразивши уверење да ће поменуто предузеће имати пуно пословних успеха у будућности.

Свечану седницу улепшале су секције Гимназије "Стеван Пузић", а школски хор је на почетку свечане седнице отпевао химну Србије "Боже Правде".

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001