Заједнички пројекти Руме и Берзенбрика представљени у Сарајеву

величина слова

21. новембар 2017.

У оквиру програма "Engagement global" тренутно се у Сарајаву одвија конференција на којој су присутни представници 12 партнерстава. Делегација општине Рума, на челу са председником општине, Слађаном Манчићем, представља конкретне кораке у оквиру партнерства са Берзенбриком. Представљена је комплетна досадашња сарадња, а посебан акценат је стављен на пројекат "Постављање панела на школи у Малим Радинцима".
На конференцији у Сарајеву су представљени изабрани циљеви из Агенде 2030, које је свако партнерство понаособ изабрало, у односу на постављене заједничке циљеве партнерства.
Овим састанком мрежа учесника у пројекту "Партнерство одрживог развоја јединица локалне самоуправе" су детаљно дефинисани кораци сваког партнерства, разрешене су одређене недоумице и све евентуалне сметње, тако да је закључак да се након састанка може рећи да су сви спремни да у току 2018. године крену у конкретизацију активности на реализацији самих пројеката.
Истакнут је значај свих партнерстава, као и утицај пројекта на локалну заједницу и истакнуто је да се овим жели поставити темељ за развој општина кроз изабране глобалне циљеве.
Главни циљеви су: Подизање свести целокупне заједнице на локалном нивоу; Конкретан допринос одрживом развоју и остваривању глобалних циљева Агенде 2030; Покретачка снага умрежавању градова и заједничко деловање у реализацији поменутих циљева.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001