Хуманитарни турнир у малом фудбалу "Др Жарко Миладиновић"

величина слова

17. новемабар 2017.

Najava Наредна спортска седмица у Руми проћи ће у знаку хуманитарног турнира у малом фудбалу "Др Жарко Миладиновић", који другу годину заредом организује Храм Силаска Св. Духа на апостоле у Руми.

Хуманитарни турнир, који је саставни део манифестације "Дани руске сестре милосрђа Наталије Берњикове", игра се 20., 22. и 23. новембара 2017. године у Спортском центру у Руми.

Сав приход са хуманитарног турнира ове године биће упућен породици Тепша из Хртковаца, једној од породица у нашој општини која тешко живи.

Тим поводом данас је у Градској кући одржана конференција за медије на којој су говорили протојереј и архијерејски намесник румски Сретен Лазаревић, члан Општинског већа Бране Кнежевић и Владимир Јоцић представник ветерана ФК Партизан.

"Добровољним прилозима уз Божју помоћ помоћи ћемо породицу Тепша из Хртковаца. Реч је о породици која је прошла велико страдање деведесетих година у Хрватској, а касније и на Косову и Метохији. Сада породица живи у Хртковцима у тешким условима и наш заједнички циљ је да им помогнемо и створимо услове за бољи живот", изјавио је Лазаревић.

Сви учесници турнира добиће на поклон крст, посебно израђен за ову прилику са ликом Св. Стефана Дечанског. Крст са ликом Стефана Дечанског на симболичан начин обједињује градску славу Руме (24. новембар) и манифестацију посвећеној Наталији Берњиковој.

На турниру учествује 16 екипа, махом састављене од средњошколаца и омладине која жели да подржи хуману причу, тако се надам да ће што већи број Румљана присуствовати утакмицама и прилозима у складу са могућностима помоћи породицу Тепша, рекао је Бране Кнежевић.

Plakat"Локална самоуправа је, као и увек, када је овакав повод, ту да се одазове и помогне. Пошто је име доктора Жарка Миладиновића, по коме турнир носи име, синоним за јединство, тако и ми сви морамо бити јединствени и према могућностима, колико ко може, помоћи породици Тепша, како би им омогућили што достојанственији живот", напомиње Кнежевић.
Последњег дана турнира биће одиграна и ревијална утакмица између ветерана Руме и Партизана.

"Спортисти су увек ту дају свој допринос тамо где је хуманост, где су јубилеји и зато смо се радо одазвали позиву да одиграмо ревијални меч на овогодишњем турниру "Др Жарко Миладиновић". Надам се да ће велики број Румљана доћи на турнир и подржати ову хуманитарну акцију и на тај начин учинити турнир успешним", рекао је Владимир Јоцић некадашњи фудбалер Партизана, Напретка из Крушевца и Радничког из Ниша.

Протојереј Лазаревић је подсетио да је прошлогодишњи турнир био успешан, када је прикупљено довољно средстава за куповину ортопедске протезе Јасмини Микши, захваливши се свима који су подржали хуманитарни турнир.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001