XLIII седница Општинског већа - Братимљење са Берзенбриком и признања Општине Рума

величина слова

14. новембар 2017.

Opštinsko većeОпштинско веће је данас донело Одлуку о братимљењу и успостављању сарадње између Општине Рума и Града Берзенбрика. Доношењем овог правног акта стварају се предуслови за потписивање повеље о братимљењу, које је планирано за 24. новембар када ће у нашој општини бити прослава Дана Општине Рума и градска слава. На тај начин крунисаће се сарадња са немачким градом, која је успостављена у јуну 2015. године.

Усвојен је и Нацрт Одлуке о додели јавних признања и награда у 2017. години. Звање почасног грађанина Општине Рума у 2017. години, због резултата и достигнућа од значаја за унапређење, развој и афирмацију Општине Рума, биће додељено Јовану Воркапићу, директору Републичке дирекције за имовину.

Румска повеља у 2017. години, због значајних резултата у раду, односно нарочито истицање у прогресивним иницијативама и другим активностима, хуманитарним поступцима, или за животно дело, додељује се познатој румској докторки Смиљи Лончар.

Захвалница Општине Рума у 2017. години, због доприноса развоју и афирмацији Општине Рума, додељује се предузећу Митас d.o.o.; Лазару Вуковцу (добровољном даваоцу крви) и теквандоисткињи Јовани Васиљевић (ТК "Змај").

Новчана награда у 2017. години, у износу од 30.000,00 динара, биће додељена Лазару Вуковцу и Јовани Васиљевић.

Већници су подржали Предлог Одлуке о избору организације која ће вршити утврђивање тржишне вредности земљишта катастарске парцеле бр. 639/24 к.о. Доњи Петровци. Процену ће обавити Министарство финансија, Пореска управа филијала Рума, а реч је о парцели површини 12 ари.

Општинско веће дало је сагласност на измену Плана јавних набавки Општинске управе Општине Рума за 2017. годину. Разлог за измену плана, између осталог, је употреба текуће буџетске резерве од 10. новембра и додатних десет милиона динара издвојених за санацију улица у Буђановцима, за шта је сада издвојено нешто преко 56 милиона динара.

Изгласан је Предлог Одлуке о измени Одлуке о додели средстава из буџета Општине Рума за програме и пројекте из области спорта од значаја за Општину Рума за 2017. годину.

Дошло је до прерасподеле средстава јер је Рукометни клуб "Путинци" иступио из такмичења, па су му средства смањена за 112.500 динара. Фудбалском клубу "Напредак" из Жарковца је одобрено додатних 20.000 динара за завршетак сезоне, а Теквондо клубу "Змај" је одобрено 180.000 за трошкове одржавања турнира и за остварене резултате на светским и европским првенствима.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001