Одржана XXV седница Социјално - економског савета

величина слова

14. новембар 2017.

Sednica SavetaУ настојању да се продуби социјални дијалог између локалне самоуправе, послодаваца и синдиката одржана је још једна седница Социјално - економског савета Општине Рума.

На дневом реду седнице нашла се Одлука о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину зa 2018. годину на територији Општине Рума.

Одлуку је члановима Савета образложила шефица Одељења за локалне јавне приходе Милева Ковачевић и том приликом напоменула да ће порез у румској општини остати на истом нивоу као и у 2017. години.

"Наше Одељење је увидело простор за повећање пореза, поготово у I зони и за то су постојали објективни параметри, међутим, одлучено је да порез остане на истом нивоу као и ове године. Заправо, порез ће бити и мањи за 1 одсто уколико објекти нису достигли максималну стопу амортизације од 40 одсто. Једино повећање пореза је одобрено у IV зони и цена грађевинског земљишта је са 580 повећана на 610 динара по метру квадратном", рекла је Милева Ковачевић, дајући и приказ просечних цена општина у окружењу, које су знатно веће него у Руми.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001