Припреме за свечаност братимљења Руме и Берзенбрика

величина слова

13. новембар 2017.

Делегација Општине Рума предвођена председником Слађаном Манчићем борави ове седмице у немачком граду Берзенбрику. Немачки град из савезне државе Доња Саксонија и Рума успели су у својој заједничкој мисији да две године грађено пријатељство крунишу братимљењем. Скупштина Берзенбрика је одлуку о братимљењу донела крајем септембра, готово једногласно. Председник Манчић, заједно са шефом Кабинета Војиславом Миоковићем и шефом Одељења за локални економски развој Драганом Косановићем усаглашава са челним људима Берзенбрика нацрт текста повеље о братимљењу, која ће ускоро бити потписана.

Наредне седмице је планирана узвратна посета делегације Берзенбрика нашој општини и присуство прослави Дана Општине Рума и градске славе, када ће на свечаној седници СО Рума бити потписана и повеља о братимљењу.

"Две године градимо пријатељство са Берзенбриком и продубљујемо нашу сарадњу у више сфера. Посредством удружења "Градимо мостове", задуженог за сарадњу наша два града, успостављена је размена младих, наша деца одлазе у Немачку, а исто тако сваке године ми угостимо тинејџере из Берзенбрика. За нас је велика част братимљење са градом из Европске уније и земље која има најјачу економију у Европи", рекао је председник Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001