XLII седница Већа - 10 милиона за путну инфраструктуру у Буђановцима, порез исти као и у 2017. години

величина слова

10. новембар 2017.

Predsednik MančićВећници су на данашњој седници усвојили деветомесечни извештај о извршењу општинског буџета. Укупни приходи и примања за период од 01. јануара до 30. септембра 2017. године износе 1.281.371.380,69 динара или 56,68 % планираних бруто прихода.

Председник Општине Рума Слађан Манчић задовољан је приливом средстава, али је уверен да ће се у последњем кварталу у буџет слити више средстава него у трећем.

"Имали смо нешто мањи приход у трећем кварталу у односу на прва два квартала. Но, имамо разумевања реч је о летњим периоду и месецима годишњих одмора. У сваком случају очекујемо да ће четврти квартал бити доста бољи и да ћемо се приближити цифри од милијарду осамсто или милијарду деветсто милиона динара, што је тежња свих нас у локалној самоуправи", нагласио је Манчић. Веће је усвојило неколико одлука везаних за буџетске апропријације и употребе средстава буџетске резерве, од којих је најзначајније издвајање 10 милиона динара за суфинансирање санације улица у Буђановцима.

Председник Манчић је обавестио већнике да ће поново бити расписан тендер за реализацију пројекта асфалтирања три улице у Буђановцима. Општина је од Покрајине добила нешто преко 46 милиона динара, али се испоставило да је предрачун мањи него што је стварна цена радова и скоро нико од понуђача није нашао своју рачуницу да приступи послу. Једини понуђач који се јавио је пробио цену за седам, осам милиона, рекао је Манчић.

Sednica"С обзиром да смо средства за улице у Буђановцима добили из Фонда за капитална улагања АП Војводина у интересу свих нас је да тај посао завршимо и зато ћемо за нови тендер додати 10 милиона динара из текуће буџетске резерве. Почетком идуће недеље ћемо расписати нову јавну набавку и верујем да ћемо у децембру потписати уговор са извођачем радова и то је гаранција да ћемо посао санације три важне улице у Буђановцима завршити како смо и планирали", казао је Манчић.

На данашњој седници је изгласана Одлука о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину зa 2018. годину на територији Општине Рума. Порез ће остати на истом нивоу као и у 2017. години, чак и за 1 одсто нижи уколико објекти нису достигли максималну стопу амортизације од 40 одсто. Једино корекција пореза је направљена у 4 зони и цена грађевинског земљишта је са 580 повећана на 610 динара по метру квадратном .

Усвојено је и неколико планских докумената који имају за циљ да омогуће несметани развој Платичева, Путинаца и Вогња, а формирана је и јединица цивилне заштите опште намене Општине Рума. Посао процене тржишне вредности грађевинског земљишта за неколико парцела у Руми, Ерему и Кленку поверен је Пореској управи.

Јовану Вучковићу је одобрена једнократна новчана помоћ у износу од 30.000 динара. На препоруку Владе Републике Србије усвојен је Нацрт Одлуке о давању сагласности за отпис потраживања по основу уступљених јавних прихода у корист Друштва за одржавање зграда д.о.о. Београд.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001