Хуманитарни турнир у малом фудбалу "др Жарко Миладиновић"

величина слова

10. новембар 2017.

Plakat ManifestacijeХрам Силаска Св. Духа на апостоле у Руми ове године по други пут организује манифестацију хуманитарни турнир у малом фудбалу "др Жарко Миладиновић" и то 20., 22. и 23. новембара 2017. године у Спортском центру у Руми.

Сав приход са хуманитарног турнира ове године биће упућен породици Тепша из Хртковаца, једној од породица у нашој општини која тешко живи.

Екипе и сви хумани људи који желе да узму учешће у турниру могу се пријавити на телефон: 062679787 - Александар К.

Породица Тепша је почетком рата деведесетих година избегла са простора Републике Хрватске у Србију. Божица Тепша је најстарији члан породице, а по избеглиштву живела је и на Косову и Метохији са сином, кћерком, зетом и њихових троје деце са посебним потребама.

На Косову и Метохији Божици су убијени и кћерка и зет, а једно унуче је умрло.

Породица није могла да остваре права на новчану помоћ, јер нису били држављани Републике Србије у време страдања на Косову и Метохији, а ни уверење о околностима погибије нису могли прибавити јер су увиђај обавиле јединице КФОРА-а.

Након што су двоје унучића смешетени у Сремчицу, у Дом за децу са посебним потребама, Божица се са сином настањује у Хртковцима, где живи у трошној кући и са многим проблемима.

Заједно им можемо помоћи! 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001