Бесплатан огрев за 14 нових породица

величина слова

9. новембар 2017.

Општина Рума приводи крају поделу огревног дрвета социјално најугроженијим породицама. Реч је о дрвету које је срушено и посечено након олујног ветра 17. септембра ове године, а одлуком Општинског већа то дрво се дистрибуира социјално угроженим породицама.

Са платоа ЈП "Стамбено" данас су камиони са огревом кренули у испоруку последњег контингента дрва, а по три метра кубна дрвета добиће 14 породица.

"Са овом испоруком завршавамо планирани посао. Из нечег лошег, као што је била олуја 17. септембра ове године, када су стабла и попадала, направили смо нешто добро и корисно. Ова количина огревног дрвета неће можда решити све проблеме у вези грејања, али сам сигуран да ће и те како добро доћи најугроженијим становницима наше општине. Дрва су исечена и спремна за цепање, а ако буде више дрвета него што је процењено помоћи ћемо и више од ових 14 породица", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Општина Рума је до сада на овај начин помогла око 50 породица, а свака породица је добила по 3 кубна метра дрвета. Дрво које ће данас добити породице из Руме и неколико села румске општине су посечена у Борковачкој шуми, каже вд директор ЈП "Комуналац" Драган Панић.

"Уз сагласност председника општине ангажовали смо шумарског инжењера који је обележио сва стабла која могу да се исеку, као и она која су била болесна. Ми смо у периоду од 8-9 дана извршили сечу свих обележних стабала и организовано превезли сва та стабла на плато Јавног предузећа „Стамбено“ како би се даље могла дистрибуирати, односно делити социјално угроженим породицама", истакао је Панић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001