Articles

Подела огрева социјално угроженим породицама

величина слова

26. октобар 2017.

OgrevНаставља се подела огрева социјално најугроженијим породицама у нашој општини. Реч је о ванредној акцији Општине Рума, Центра за социјални рад и ЈП "Комуналац" у којој се деле дрва од уклоњених стабала, која су посечена након олујног ветра који је нашу општину погодио средином септембра.

До сада је већ подељено близу 50 кубика дрвета, махом посеченог у градским улицама, а недавно је почело уклањање и стабала и из Борковачке шуме.

Надлежни очекују да ће из Борковца бити уклоњено око 80 стабала.

Direktor Slobodan KrasićПрема општинској одлуци свака социјално угрожена породица добија по три кубика дрвета, подсетио је директор Центра за социјални рад Општине Рума Слободан Красић.

"Два камиона су данас већ поделила огрев у Руми, сада настављамо пут Буђановаца и тако док не поделимо све залихе дрвета које тренутно имамо на платоу ЈП "Стамбено". Верујем да ћемо данас успети да помогнемо 11 породица, а сутра већ стижу нова дрва из Борковца и настављамо са акцијом", рекао је директор Красић.

 

OgrevДиректор Красић је истакао да Центар за социјални рад сваке године организује и поделу брикета и да ту помоћ у огреву годишње добије око 500 породица.

"Добар део брикета је подељен за становнике насеља Вашариште у Руми и мештане Путинаца и Доњих Петроваца. Други тендер је у току и након њега следи подела огрева и другим социјално угроженим породицама", закључио је Красић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian