Пријем за младе румске спортисте који су блистали на међународним такмичењима

величина слова

25. октобар 2017.

Prijem u Gradskoj kuciРума је увек била препознатљива по великим успесима у борилачким спортовима. Славу сјајних бораца настављају нове, младе генерације које у себи носе шампионску нит.

Нови талас младих талентованих спортиста из Руме доноси успехе и на домаћој и на међународној сцени.

А како се успеси бележе и у олимпијским борилачким спортовима, румска спортска породица са правом очекује да би они најбољи, најталентованији, најупорнији и најпосвећенији врло брзо могли да се нађу на највећој светској сморти спортиста, Летњим олимпијским играма.

Talentovani sportistiПредседник Општине Рума Слађан Манчић угостио је данас у Градској кући четворо младих спортиста из Руме који су недавно остварили одличне резулттате на европским и светским такмичењима. Гости председника Манчића и јединог румског олимпијца Александра Бундала, сада члана Општинског већа задуженог за спорт, били су Ана Бјелић (ЏК „Словен“), Ирис Јовић-Вујаковић, Јована Васиљевић и Драшко Јованов сви из Теквондо клуба „Змај“. Сво четворо иза себе имају прегршт медаља за које су и те како заслужни и њихови тренери Бранислав Бјелић (ЏК Словен) и Борко Крстић (ТК Змај), који су данас такође били на пријему.

Управо су тренери председнику Манчићу предочили пут до вансеријских успеха румске деце, али проблеме са којима се клубови сусрећу у настојању да подигну ниво професионализма.

Први човек румске општине се захвалио младим спортистима на достојном представљању Руме и код нас и у свету, уједно похваливши ентузијазам и рад два клуба. Манчић је подсетио да је Општина Рума повећала издвајања за спорт и поручио да ће локална самоуправа већ од наредне године издвојити средства, од неколико милиона динара, којим ће се суфинансирати наступи румских спортиста на међународним такмичењима.

Medalje

Бјелић и Крстић су упознали челне људе румске општине и са проблемима у вези додатних термина за тренинге, јер су они неопходни за постизање добрих резултата. Најталентованија деца морају индивидуално да имају више тренинга, али ограничен број термина спречава додатни рад и уместо напретка доводи до стагнације, сагласна су два тренера.

Ипак, решење за овај проблем постоји и он ће бити решен врло брзо, тврди председник Манчић.

„Имамо план како са додатним терминима, у једном другом простору, омогућимо несметан спортски развој деце. На данашњем пријему сам двојици тренера обелоданио који би то општински простор могао да испуњава услове за додатни тренинг и о томе ће бити више речи у наредним данима. Такође, у тај простор су добродошли и други клубови иза којих стоје резултати“, истакао је Манчић.

Недавни успеси четворо румских спортиста:

Ана Бјелић, чланица Џудо клуба „Словен“, као чланица репрезентације Србије на ЕУОФ-у (Олимпија младих) освојила је бронзану медаљу у појединачној конкуренцији. Представљајући Србију на планетарном првенству за кадете заузела је седмо место.

Јована Васиљевић, чланица ТК „Змај“ Рума освојила је златну медаљу на Европском кадетском првенству.

Ирис Јовић-Вујаковић, чланица ТК „Змај“ Рума, као чланица репрезентације Србије у теквондоу освојила је златну медаљу у екипној конкуренцији на 29. Летњој универзијади.

Драшко Јованов, члан ТК „Змај“ освојио треће место на Првенству Европе 2016. године и прво место на Првенству Србије.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001