Одржана XIII седница СО Рума

величина слова

25. октобар 2017.

13. седница СО РумаЛокални румски парламент одржао је данас XIII седницу, а свих 11 тачака предложеног дневног реда су усвојене. Одлуком о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе општине Рума за 2017. годину, број запослених је смањен на 693 радника. Тренутно у систему локалне самоуправе ради 698 радника, а начелник Општине Рума Душан Љубишић је поновио да постоји десетак захтева за одлазак у пензију, те да неће бити проблема да се бројка испоштује. Он је рекао и да у поређењу са децембром 2013. године сада у систему локалне самоуправе ради 161 радник мање, те да је по основу плата уштеђено скоро 100 милиона динара.

У склопу одлуке са претходне седнице Скупштине када је установљен празник Општине Рума и градска слава, на данашњем заседању је донета значајна Одлука о додели награда и јавних признања Општине Рума.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић је напоменуо да је доношење ове одлуке веома значајно, јер је Рума до скора била једна од ретких општина која није додељивала јавна признања и награде.

"Овом одлуком Општина Рума има могућност да се захвали својим најистакнутијим ствараоцима, прегаоцима, појединцима и колективима који су дали допринос за унапређење живота у нашој општини", поручио је Ковачевић.

Овом Одлуком је предвиђена додела звања почасни грађанин Општине Рума, додела "Румске повеље", захвалница и новчаних награда. Поступак доделе признања и награда почиње и спроводи Комисија за доделу одликовања и других друштвених признања, коју именује председник општине. На свечаној седници 24. новембра биће уручена прва признања.

Општина Рума је прва у Србији поступајући по новој законској регулативи приступила пројекту јавно-приватног партнерства са елементима концесије за обављање делатности јавног превоза путника на територији Општине Рума. Скупштина је данас усвојила Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о додели јавног уговора за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства са елементима концесије за обављање делатности јавног превоза путника на територији општине Рума и давању сагласности на коначан нацрт Јавног уговора о поверавању обављања делатности јавног превоза путника на територији Општине Рума. На конкурс се јавио само један понуђач, аутопревозник "Мастер бус", коме ће и бити поверен превоз, рекао је начелник Љубишић.

"Окончали смо цео поступак, који је био изузетно комплексан, а о томе довољно говори и чињеница да је трајао годину дана. Важно је рећи и да смо добили  и сагласност Републичке комисије на садржај тендерске комисије и да је цео поступак урађен по новој законској регулативи. Морам истаћи и да су нас многе општине већ контактирале за мустру по којој ће радити одлуку", нагласио је Љубишић.

Одборници су изгласали и Стратегију социјалне политике Општине Рума; Измене и допуне Акционог плана за унапређење положаја Рома; Одлуку о уклањању снега и леда на територији Општине Рума; Одлуку о зеленим површинама Општине Рума; Одлуку о радном времену у угоститељским, трговинском и занатским објектима; Одлуку о давању сагласности на условни отпис дуга по основу уступљених јавних прихода за субјекта приватизације Галеника а.д.

На данашњој седници је потврђен и нови одборнички мандат. Са листе окупљене око Социјалистичке партије Србије уместо одборника Драгана Крстића, који је поднео оставку, именована је Снежана Јевтић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001