Articles

Општина Рума финансира обезбеђење Бродића Паркића и Центра за социјални рад

величина слова

23. октобар 2017.

Brodic parkicОпштина Рума ће из локалног буџета финансирати обезбеђење Бродића Паркића. Популарно дечије игралиште је често на мети вандала и локална самоуправа сматра да ће ангажовање физичког обезбеђења бити најучинковитије средство за очување дечије оазе у Великом парку у Руми.

Обезбеђење Бродића Паркића је почело данас у 15 часова, а локална самоуправа ће финансирати дневно две смене, рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Физичко обезбеђење Бродића паркића ће се вршити у две смене, од 15 часова до 7 часова ујутру. Највећи проблеми су се дешавали касно увече и ноћу и мислим да нема потребе да се игралиште обезбеђује у јутарњим часовима. Од сада ће тамо бити стручна, униформисана лица из Агенције "Кобран" која ће бити задужена чувају Бродић паркић и спрече евентуалне неодговорне појединце који желе да нанесу материјалну штету, што се нажалост пречесто и дешавало", изјавио је Манчић.

Он је подсетио и да је недавно Општина Рума уложила скоро 4 милиона динара у реконструкцију Бродића паркића и да је локална самоуправа проценила да је физичко обезбеђење боље решење од увођења видео-надзора парка.

Председник Манчић је напоменио и да је по препоруци ресорног Министарства уведено и физичко обезбеђење у Центру за социјални рад. Општина ће из буџета финансирати једног радника који ће улити сигурност и радницима Центра, али и свим корисницима услуга.

Centar za soc. radДиректор Центра за социјални рад Општине Рума Слободан Красић је поздравио одлуку румске локалне самоуправе да се уведе обезбеђење у овој установи.

"Морам истаћи да са свим нашим корисницима услуга имамо лепа искуства и до сада није било инцидентних ситуација. Међутим, недавни немили догађаји у београдском Центру за социјални рад позивају на опрез и ипак је другачије кад ви уђете у неку установу и тамо сретнете униформисано лице. Ефекат је можда више подсвестан, али свакако да се тензије смањују и ризици се своде на минимум", сматра Красић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian