Одржана XL седници Општинског већа

величина слова

23. октобар 2017.

На XL седници Општинског већа донета је Одлука о радном времену у угоститељским, трговинском и занатским објектима. Одељење са инспекцијске послове је почело са изменама свих одлука на којима почива рад Одељења, па је тако данас донета нова одлука о радном времену усклађена са важећом законском регулативом.

Стара одлука је донета пре 12 година, а у међувремену локална самоуправа се сусрела са бројним захтевима људи који се баве угоститељском делатношћу, казао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Сагледали смо све чињенице и одлучили да донекле изађемо у сусрет захтевима. Најважније новине су да смо након краја радног времена оставили простор од 15 минута да сви гости напусте објекат; пекарама и киосцима који се баве продајом брзе хране смо омогућили да петком и суботом раде до 2 сата. Трећа ствар је да смо објектима од преко 150 квадрата који испуњавају услове да се региструју као ноћни клуб, дозволили да петком и суботом да раде до три сата после поноћи. Код ове конкретне одлуке смо се руководили и регулативама у суседним општинама. Познато је да велики број младих из Руме викендом одлази у рецимо Сремску Митровицу где је дуже радно време и можда овом одлуком индиректно утичемо и на већу безбедност у саобраћају", изјавио је Манчић.

Већници су донели Одлуку о давању сагласности на условни отпис дуга по основу уступљених јавних прихода за субјекта приватизације Галеника а.д.

Усвојен је и предлог Одлуке о избору овлашћених лица која ће вршити процену тржишне вредности земљишта, као и Одлука о утврђивању годишње закупнине за издавање у закуп грађевинског земљишта у сврху пољопривредне обраде за 2017-2018. годину.

У питању је 106 хектара земљишта у радној зони "Румска петља" чија ће почетна цена по хектару бити 34.990 динара, а Општина Рума очекује приход од око 3,7 милиона динара.

На данашњој седници се могло чути и да је почело уклањање порушених стабала у Борковачкој шуми.

Slađan Mančić"Након уклањања стабала из урбаног дела града и одређених сеоских месних заједница данас је почело уклањање и сечење стабала у Борковачкој шуми. Процедура је била нешто сложенија и зато тај посао тек сад обављамо. На терену су републички шумарски инспектор, стручни људи из "Војводинашума", заједно са нашим инспекцијским службама и радницима ЈП "Комуналац". Обележено је око 80 стабала, а дрво ће се превозити поново до платоа ЈП "Стамбено". Када се цео посао оконча поступићемо по одлуци коју смо донели на Већу и дрво ћемо као огрев донирати социјално угроженом становништву", истакао је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001