Милијарду динара за развој општина на територији АП Војводине

величина слова

6. октобар 2017.

 

Milijarda dinaraПредседник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић уручили су јуче уговоре у вредности од око милијарду динара, представницима градова и општина који су остварили право на бесповратна средства на јавним конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине. Средства су додељена за финансирање и суфинансирање 21 пројекта у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, као и локалног и регионалног економског развоја, а њихова реализација ће допринети равномерном и бржем развоју Аутономне покрајине Војводине.

Мировић је обраћајући се представницима општина, изразио наду да ће усмерена средства бити ефикасно утрошена, и нагласио да је неопходно правовремено, брзо и одговорно реаговање приликом реализације ових пројеката.

За пројекте у области саобраћајне инфраструктуре, усмерено је укупно 602 милиона динара, а средства су добили Сремска Митровица, Суботица, Бачка Паланка, Бечеј Инђија и Опово. У области водоснабдевања и заштите вода додељено је 252 милиона динара за реализацију пројеката у Кикинди, Алибунару, Апатину, Врбасу, Кули, Новој Црњи, Новом Бечеју, Пећинцима, Старој Пазови и Тителу, док су у општине Панчево, Сомбор, Рума, Темерин и Шид, усмерена средства у вредности од 207,5 милиона динара у области локалног и регионалног економског развоја.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001