Октобар - месец борбе против рака дојке

величина слова

16. октобар 2017.

Бранислава НајићУ циљу подизања свести жена о значају редовних превентивних прегледа дојки Дом здравља „Рума“ ће организовати акције на ту тему. Карцином дојке је најчешћи малигни тумор код жена, код којег је успех излечења већи ако се на време открије.

Током ових акција указиваћемо на значај фактора ризика у настанку малигнитета дојке, обучаваћемо пацијенткиње за самопреглед дојки, а пацијенткиње животне доби од 50 до 69 година имаће могућност да закажу скрининг мамографију која се ради у Дому здравља“, изјавила је спец. др мед. Бранислава Најић – пнеумофтизиолог. Мамографија као метода скрининга рака дојке је међународно призната метода у раној детекцији патолошких промена на дојци.

Ове активности ће се спровести у просторијама Дома здравља и то по следећем распореду:

  • 17. октобра, од 7.30 до 9.30 у Сужби здравствене заштите жена
  • 18. октобра, од 7.30 до 9.30 у Служби здравствене заштите одраслог становништва
  • 19. октобра, од 7.30 до 9.30 у Служби здравствене заштите запослених

Дом здравља „Рума“ се у недељу, 15. октобра, придружио и акцији бесплатних превентивних прегледа који у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикасније начина бриге о сопственом здрављу покренуло Министарство здравља. Организовани су ултразбучни прегледи абдомена и бесплатан преглед гинеколога.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001