XXXIX седница Већа - За четири године 161 запослени мање у систему локалне самоуправе

величина слова

13. октобар 2017.

Opštinsko većeВећници су на данашњој седници усвојили и Одлуку о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе Општине Рума за 2017. годину.

Одлуком је одређен максималан број запослених од 693. Начелник Општинске управе Душан Љубишић је нагласио да од децембра 2013. године у систему локалне самуправе ради 161 лице мање него данас.

"Ту мислим и на Општинску управу, све установе и сва јавна предузећа, дакле сви они који се финансирају из општинског буџета или је Општина Рума њихов оснивач предузећа. Изражено у новцу уштеђено је око 96 милиона динара годишње", истакао је Љубишић.

Он је казао и да у овом моменту у систему ради 698, али да ће одлука о смањењу на 693 бити без проблема испоштована.

"Имамо и одређене најаве за одлазак у пензију, неких десет захтева је у питању што практично значи да ћемо сигурно испоштовати овај нови број од 693 запослена који је Влада прописала, чак и испод њега ћемо отићи", закључио је Љубишић.

"Невероватно звучи да смо у моменту преузимања власти имали буџет од 960 милиона динара и 759 радника, а данас када имамо дупло већи буџет и стремимо ка цифри од две милијарде, број запослених на неодређено је за 161 мањи него на крају 2013. године. Уштеда од близу 100 милиона динара само у платама је изузетно битна ставка у буџету, а као што сам више пута нагласио наш примарни циљ је отварање нових радних места у реалном привредном сектору и данас у Руми ради неупоредиво више људи него пре четири године", поручио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Већници су једногласно подржали Стратегију социјалне политике Општине Рума и Измену и допуну Акционог плана за унапређење положаја Рома. Одлуке о уклањању снега и леда на територији Општине Рума и о зеленим површинама Општине Рума су усаглашене са важећим законским регулативама и усклађене са новим законима о комуналним делатностима и законом о прекршајима. Првобитна Одлука о уклањању снега и леда је донета 1995, а мењана је последњи пут 1998. године, док је Одлука о зеленим површинама донета давне 1978. године и застарелост је један од највећих разлога за доношење нових одлука у којима ће бити јасно наведене надлежности, али и обавезе локалне самоуправе, свих правних и физичких лица.

Веће је дало сагласност Надзорном одбору ЈУП " ПЛАН" Рума на Одлуку о одређивању цене израде урбанистичких планова, урбанистичко-техничких докумената, урбанистичких услова и осталих услуга.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001