Articles

XXXIX седница Већа - Помоћ за још 17 породица чије је куће оштетио олујни ветар

величина слова

13. октобар 2017.

Dušan LjubišićОпштина Рума је за санацију штете на стамбеним објектима проузроковану олујним ветром(17. септембар) издвојила укупно 5.480.000 динара. Након првобитних 5 милиона динара на данашњој седници Већа је употребом текуће буџетске резерве издвојено још 480.000 динара. Комисија за процену штете је усвојила данас још 17 захтева за помоћ, па је тако у коначном збиру локална самоуправа помогла укупно 83 породице које су претрпеле штету на својим стамбеним објектима, изјавио је председник Комисије за процену штете Душан Љубишић.

"Данашњом Одлуком и доделом помоћи за још седамнаест породица, завршен је посао Комисије за процену штете и доделу помоћи оним грађанима који су били најугроженији елементарном непогодом која нас је погодила 17. септембра. Пет милиона које смо доделили на једној од претходних седница Већа било је недовољно да се помогне свим људима који су имали право на помоћ и зато смо обезбедили додатна средства", изјавио је Љубишић и додао да је на објектима ових 17 породица причињена нешто мања штета, али су социјални статуси породица утицали на одлуку да Комисија позитивно одговори и на ове захтеве.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је казао да нема увид у последице олујног ветра у осталим општинама у Срему, али да зна је румска локална самоуправа једина у окружењу која је издвојила средства за помоћ за санацију штете.

Sednica Veća"Верујем да и сада има незадовољних људи, но, једно је сигурно да смо се трудили да изађемо у сусрет свима којима је помоћ била неопходна. На већину захтева смо позитивно одговорили већ у првих десет дана од невремена. Да не буде забуне ми смо свима упутили новчану помоћ за санацију дела штете, што смо наглашавали од самог старта. Негде смо помогли санацију половине трошкова, негде трећине, али је сигурно да смо помогли колико смо могли у овом тренутку и верујем да је то људима значило. Нећу сада поново говорити да је било покушаја и превара и обмана и да су појединци хтели да искористе моменат", рекао је председник Манчић и упутио захвалност Комисији за процену штете и општинским инспекторима који су били задужени за теренски рад.

На седници Већа се могло чути и да су дрва која су уклоњена са румских улица подељена социјално најугроженијим лицима и да је због статуса Борковачке шуме нешто дужа процедура која угрожавају безбедност.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian