Румски планинари остварили највећи клупски успех

величина слова

10. октобар 2017.

Планинарски клуб Борковац РумаПротеклог викенда је трком на Делиблатској пешчари завршен овогодишњи циклус такмичења Војвођанске трекинг лиге у којој је учествовао и Планинарски клуб "Борковац из Руме". Румљани су у конкуренцији 68 планинарских, атлетских и других клубова регистрованих у овом такмичењу у коначном генералном пласману освојили друго место, док је чланица ПК "Борковац" Јелена Радосављевић освојила прво место у генералном пласману у женској конкуренцији.
Војвођанска трекинг лига је такмичење које организује Планинарски савез Војводине на уређеним планинарским и пешачким стазама у Војводини које учесници прелазе пешачењем или трчањем. У сваком такмичарском колу постоје три дужине стазе: кратке (до 20км), средње (до 30км) и дуге (око 40км), а свака стаза носи одређен број бодова у зависности од дужине и укупне висинске разлике.

Ове године одржано је девет кола Војвођанске трекинг лиге:
1. Новогодишњи маратон Шид,
2. Вршачка трансверзала, Вршачке планине,
3. Меморијал Михајло Кампош, Суботичка пешчара,
4. Куп Фрушке горе, Поповица,
5. Сусрет планинара, Царска бара,
6. Симоновићеви дани, Горње Подунавље,
7. Дунавске чаролије, Чортановци,
8. Буковачки маратон, Фрушка гора,
9. Маратон Вид Новаковић, Делиблатска пешчара.
ПК "Борковац" је учествовао на свим колима, са најмање пет такмичара у сваком колу, углавном на дугим стазама. За клуб је током сезоне наступало 19 такмичара у различитим категоријама, од којих најмлађи има 15, а најстарији 57 година.
Медаље за најбоље пласиране појединце и пехари за најбоље клубове биће додељени на свечаној годишњој скупштини Планинарског савеза Војводине.
Освојено друго место у Војводини је највећи такмичарски успех у историји клуба, а на тај начин је увеличан значајан јубилеј који се обележава ове године - 90 година организованог планинарства у Руми и 20 година од обнављања планинарског клуба "Борковац".

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001