Articles

Донирана три возила Дому здравља "Рума"

величина слова

3. октобар 2017.

Возни парк Дома здравља "Рума" од данас је богатији за три нова возила. Општина Рума је за набавку новог комбија Opel Vivaro издвојила 3,5 милиона динара, а акцији помоћи румском Дому здравља у обнови возног парка укључили су се и ЈП "Гас Рума" и румски Ротари клуб. Јавно предузеће "Гас-Рума" је донирало добро очувани аутомобил Yugo, док су румски ротаријанци поклонили, такође добро очуван аутомобил Fiat Panda.

Кључеве од комбија, чија ће првенствена мисија бити превоз пацијената на дијализу, директорици Дома здравља "Рума" Јелена Стојанац Мрачевић уручио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Куповином овог возила хоћемо да покажемо да желимо да помогнемо функционисање ове важне установе, јер су они у служби грађана као и ми, они брину о здравственој заштити и брину о животима наших грађана. Дом здравља "Рума" има подршку локалне самоуправе, ми ћемо дати подршку новој директорици и целом колективу, надамо се да ће ситуација у здравству бити поправљена. Желим им да имају што мање посла, али знамо да пуно раде и да су им возила преко потребна, поготово комби за превоз пацијената на дијализу", изјавио је Манчић и том приликом се захвалио на донацијама и јавном предузећу "Гас-Рума" и румском Ротари клубу, који у сарадњи са Привредним саветом, донирао аутомобил за патронажну службу.

 

Први човек румске општине је подсетио да је за набавку комбија издвојено 3,5 милиона динара, али и да су на последњој седници повећана издвајања за Дом здравља, како би се упослила три нова лекара и једна медицинска сестра.

Директорица Дома здравља "Рума" Јелена Стојанац Мрачевић се у уме колектива захвалила на вредним донацијама. "Годишње пређемо преко 400.000 км, стално морамо да обнављамо возни парк и не смемо дозволити да нам возила буду покварена. Захваљујући општини обезбеђена су средства за ново санитетско возило за дијализу, имамо 35 пацијената које превозимо до болнице и сада ће бити омогућен сигуран и конфоран превоз. Захваљујем и Ротари клубу и ЈП "Гас–Рума" на донираним путничким возилима", рекла је директорица Јелена Стојанац Мрачевић.

"Ми смо зановили наш возни парк, добар део тих возила је још у коректном стању па смо као донацију понудили стара возила, која немају неку велику вредност у продаји, али су добро очувана, па могу да се користе свакако још пар година. Стога сам сигуран да ће донација добро доћи пре свега теренској лекарској служби", сматра директор ЈП "Гас-Рума" Рада Маравић.

Оснивач румског Ротари клуба Петар Димитријевић је напоменуо да је ово други пут да та организација помаже Дом здравља "Рума".

"Пре пар година донирали смо пулсни оксиметар и ево сада аутомобил за патронажну службу. Нећемо се на овоме зауставити и даље ћемо донирати како граду тако и појединцима. Ауто је иначе 2014. годиште у добром је стању и дуго може да обавља функцију", истакао је Димитријевић.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian