У Немачкој донета одлука о братимљењу Берзенбрика и Руме

величина слова

29. септембар 2017.

Ruma i BeryenbrikОдлична сарадња Руме и немачког града Берзенбрика од јуче је подигнута на још виши ниво. Наиме, Скупштина немачког града Берзенбрика је на јучерашњом заседању донела одлуку о братимљењу са Румом. Градоначелник Берзенбрика др Хорст Бајер и челни људи организације Градимо мостове", задужене за сарадњу Руме и немачког града, Хари Киндт и Жељко Драгић упутили су синоћ честитке на братимљењу председнику Општине Рума Слађану Манчићу.

Добре вести нам стижу из Немачке. Сјајна сарадња наша два града биће крунисана потписивањем повеље о братимљењу. Још увек је рано за конкретне датуме, али је у плану потписивање Повеље и у Немачкој и у нашем граду. Синоћ сам обавештен да су за братимљење наша два града гласали у парламенту Берзенбрика и представници позиције и опозиције и готово једногласно(само један одборник није гласао за братимљење) донели одлуку која отвара врата за још интензивнију сарадњу", оценио је председник Манчић.

Подсетимо, Рума и Берзенбрик већ заједно учествују у пројекту „Партнерство одрживог развоја јединица локалне самоуправе“, од кога ће највећу бенефит имати подручно одељење ОШ "Змај Јова Јовановић" у Малим Радинцима.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001