XXXVIII седница Већа - Помоћ за још седам домаћинстава, Рума нови дом за одбојкашке шампионке Србије

величина слова

29. септембар 2017.

SednicaОпштинско веће донело је данас одлуку о додели преосталих 525.000 динара опредељених за помоћ домаћинствима која су претрпела велику штету у невремену, које је погодило нашу општину 17. септембра ове године.

Подсетимо, Општинско веће је на седници одржаној у понедељак 25. септембра донело одлуку да се додели новчана помоћ за 59 породица којима је олујни ветар нанео материјалну штету на стамбеним објектима и тада је издвојено 4.475.000 динара. Преостали износ до 5 милиона подељен је на данашњој седници Већа.

"Комисија за процену штете је разматрала још 70 пристиглих захтева за санирање штете и донела одлуку да се помогне седам домаћинстава које су претрпела највећу штету. У међувремену је пристигло још 30 захтева које ће надлежне службе обрадити и уколико буде још основаних захтева приступићемо новој употреби текуће резерве и помоћи људима у санирању стамбених објеката", поручио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Predsednik MancicВеће је дало сагласност одбојкашком клубу "Визура" државном шампиону у женској одбојци, да користи у свом називу име нашег града, па ће клуб од сада у домаћим такмичењима и Лиги шампиона наступати под називом ОК "Визура" Рума.

"Долазак Визуре у Руму је значајна ствар за нашу општину у спортском, туристичком и сваком другом смислу. Са челницима Визуре смо се договорили о условима сарадње буквално у два минута и морам да истакнем да нису имали никаквих појединачних захтева за нас као општину. Наша Спортска хала испуњава услове за одигравање Лиге шампиона и верујем да ће испуњене трибине бити подршка Визури, чије је сада седиште у Руми. Прва прилика за врхунску спортску представу биће финале Суперкупа 10. октобра, а затим следе мечеви домаће лиге и Лиге шампиона", изјавио је Манчић.

На данашњој седници је ван снаге стављено Решење Општинског већа посл.бр. 06-42-7/2017-II од 05.06.2017. године. По овом Решењу, у оквиру средстава за верске заједнице, је СПЦ у Никинцима додељено 100.000 динара за замену столарије. Како је црква одустала од радова у овој години средства су преусмерена за радове на изградњи цркве у Витојевцима. Поред поменутих 100.000 динара витојевачком храму је пребачено и преосталих 56.000 динара које су били нераспоређени на позицији помоћи верским заједницама на територији Општине Рума.

Усвојен је и предлог Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Општинској управи Општине Рума и Општинском правобранилаштву Општине Рума. Новом систематизацијом грађевинска инспекција је премештена у Одељење за инспекцијске послове, а чланови Већа су дали сагласност и на Одлуку о усвајању финансијског плана установе Градска библиотека "Атанасије Стојковић", која за наредну годину планира и израду јединствене монографије.

Усвојена су и три амандмана техничке природе одборника Ненада Боровића на Одлуку о изменама и допуна Одлуке о буџету Општине Рума за 2017. годину.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001