Articles

Одржана XXIII седница Социјално - економског савета Општине Румa

величина слова

29. септембар 2017.

Општина Рума редовним одржавање седница Социјално - економског савета Општине Румa (СЕС) наставља рад на унапређењу социјалног дијалога и ово саветодавно тело стреми да посредује ефикаснијој сарадњи на релацији локална самоуправа - послодавци - синдикати.

Као и до сада и данас су чланови СЕС-а разговарали о буџету Општине Рума, конкретно овог пута о предстојећем ребалансу буџета, који ће се у понедељак наћи пред одборницима локалног парламента.

Председавајући СЕС-а начелник Општинске управе Душан Љубишић упознао је чланове Савета о приливу значајних средстава са виших нивоа власти, који ће бити распоређени у новој Одлуци о буџету, али и о средствима Европске уније која у Руми са 400.000 евра финансира пројекат "ХОРИС".

На седници је било говора о актуелној ситуацији у Општини Рума. На Савету су разматране мере помоћи Општине Рума у санирању последица олујног невремена(17.09.2017.), али и економској ситуацији и отварању фабрике нудли(5. октобар 2017.) и другим привредним активностима.

Љубишић је обавестио чланове СЕС-а да је отварање реновиране бензиске станице НИС-а (ул. В. Назора) заказано за следећу седмицу, али и да је ова компанија, због добре сарадње са локалном самоуправом, одлучила да донира 1,5 милиона динара за дечији мобилијар у вртићу у Првомајској улици.

На седници је констатован престанак чланства у СЕС-у заменици Општине Рума Марије Стојчевић,  а нови члан Савета испред локалне самоуправе је председник СО Рума Стеван Ковачевић. 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian