Општина Рума по критеријуму транспарентности најбоља локална самоуправа у Србији

величина слова

28. септембар 2017.

Priznanje RumiНа Међународни дан права јавности да зна - 28. септембар, Општина Рума је добила још једно велико признање за транспарентност и приступ информацијама од јавног значаја.

У организацији Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Мисије ОЕБС у Србији, Коалиције за слободу приступа информацијама, Удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Србије уз учешће великог броја представника медија, удружења грађана, органа власти, као и чланова дипломатског кора, данас је у Београду одржан скуп посвећен обележавању Међународног дана права јавности да зна, 28. септембар.

Комисија коју чине председници новинарских удружења УНС-а и НУНС-а, представник академске заједнице, представник Коалиције НВО за слободу приступа информацијама и повереник, сматрала је да је данашњи дан прилика да се констатује да неки људи и организације дају вредан допринос афирмацији права јавности да зна и да заслужују да им се за то ода признање.

Признање за допринос афирмисању права на приступ информацијама од јавног значаја и транспарентност у раду додељено је:

- у категорији органа јавне власти локалне самоуправе, општини Рума.

- у категорији републичких органа јавне власти, Поверенику за заштиту равноправности.

- у категорији правосудних органа, Апелационом суду у Београду.

- у категорији покрајинских органа јавне власти, Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине и

Признање, као победнику на конкурсу за "Најбољи информатор о раду државних органа", додељено је Министарству рударства и енергетике.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001