ЕУ конкурс уметничке ауторске графике - “Заједно можемо више” - #EUzaSrbiju

величина слова

28. септембар 2017.

Zajedno možemo višeПројекат "Подршка инклузивном друштву" који финансира Делегација ЕУ у Републици Србији и ЕУ инфо центар расписали су конкурс уметничке ауторске графике "Заједно можемо више", који je отворен од 25. септембра до 25. oктобра 2017.

Заједно можемо више“ је конкурс уметничке ауторске графике, отворен за све грађане Србије који желе да представе своју оригиналну уметничку визију и заокружен идејни концепт на тему социјалног укључивања осетљивих група... Рањиве групе требају ширу подршку друштва. Особе са инвалидитетом, старији, млади, деца, жене, ромска национална мањина - сваки појединац који наилази на препреке приликом укључивања у заједницу – треба подршку и помоћ. Сви морају да имају једнака права и шансу да живе достојанствено.

Аутори уметничке графике могу да помогну и допринесу подизању јавне свести о значају социјалне инклузије рањивих група тако што ће својим уметничким пријавама и индивидуалношћу приступа послати снажну поруку о томе како они виде тај процес, како и колико можемо боље и шта су идеали којима треба тежити.

 

Први члан Универзалне декларације о људским правима каже да се “Сва људска бића рађају слободна и једнака у достојанству и правима”. Видети како то изгледа кроз уметничку визију аутора, циљ је такмичења.

Конкурс се организује у оквиру пројекта “Подршка Европске уније инклузивном друштву” који ЕУ финансира са 5,4 милиона евра, а који спроводи Делегација ЕУ у Републици Србији у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Организатори конкурса - тим пројекта Подршка ЕУ инклузивном друштву и ЕУ инфо центар - охрабрују све ауторе уметничке графике да учествују и тиме подрже и допринесу подизању јавне свести о важности укључивања рањивих група у све аспекте друштва.

Званични хeшхтeг конкурса: #EUzaSrbiju

Пропозиције такмичења можете наћи у прилогу.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001