Articles

Успешно реализован трећи догађај пројекта H20 WR - Умрежавање градова и укључивање грађана за заштиту водних ресурса у Европи

величина слова

18. септембар 2017.

Kао носилац пројекта и у партнерству са Туристичком организацијом општине Рума, општина Рума је учествовала на трећем догађају пројекта H20 WR - Умрежавање градова и укључивање грађана за заштиту водних ресурса у Европи који се реализује у оквиру програма Европа за грађане, мера Умрежавање градова, а који је трајао од 13 . до 15. септембра, 2017. године.

Према динамици пројекта, догађај је покрио теме које обухватају заштиту водних ресурса, реаговање у ванредним ситуацијама, цивилну заштиту и сл. Први дан, пројектни партнери из Чешке, Хрватске, Словеније, Бугарске, Мађарске и Србије су представили њихове системе управљања и реаговања у ванредним ситуацијама. Представљање искустава других партнера је отворило врата богатој дискусији која се наставила и други дан, у току презентацијe ресурса Ватрогасне службе општине Разлог и обиласка Постројења за пречишћавање вода општине Банско и просторија Националног парка Пирин. Значајно за све партнере је била чињеница да су изградња и опремање свих посећених објеката финансирани из средстава и фондова ЕУ, који ће у наредном периоду бити отворени и Србији. Трећи дан догађаја је протекао у договорима за следећи састанак који ће се одржати у априлу, 2018, у Мађарској и у давању предлога за бољу и успешнију организацију наредних пројектних активности.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian