Марија Стојчевић угостила учеснике Прве књижевне колоније "Рума 2017"

величина слова

15. септембар 2017.

Марија Стојчевић, Жељко Стојановић и гостиНаш град је ове седмице домаћин Прве књижевне колоније „Рума 2017“. Угледни српски књижевници од понедељка бораве у Руми, а колонија има регионални значај, јер су сваког дана биле уприличене књижевне трибине у градовима Срема.

Данас је за учеснике Прве књижевне колоније „Рума 2017“ у Градској кући организован пријем код заменице председника Општине Рума, Марије Стојчевић.

„Поносни смо на то што смо имали прилику да вас угостимо. Надам се да смо се показали као добри домаћини и да ће поред свих манифестација које наша Градска библиотека организује и ова прерасти у лепу традицију и да ћемо је организовати и наредних година“, рекла је овом приликом Марија Стојчевић.

Вечерас ће у читаоници Градске библиотеке „Атанасије Стојковић“ бити одржана књижевна трибина на којој ће говорити учесници колоније: Владислава Гордић Петковић - преводилац, Михаило Пантић - прозни писац, Слободан Зубовић - песник и есејиста, Душко Новаковић - песник, Драган Пурешић - преводилац, Ласло Блашковић - песник и есеијиста и Милета Аћимовић Ивков - књижевни критичар.

Почетак трибине је у 19 часова.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001