Општина Рума уложила преко 2 милиона динара у "Бранкову" школу

величина слова

13. септембар 2017.

Као и сваке године на летњем распусту, уз помоћ локалне самоуправе, ССШ "Бранко Радичевић" реновира, поправља и купује опрему и учила да би у септембру месецу ђаци, али и ученици румске Гимназије која делом користи просторије "Бранкове" школе, фискултурну салу и коталарницу која греје обе школе, имали што боље услове за праћење наставе.

Ово лето је искоришћено за молерско – фасадерске радове. Окречена је фасада, тако да је сада предњи део школе комплетно окречен, затим су окречени ресторан и кухиња коју користе ученици угоститељског смера, неколико учионица, кабинета, као и сви тоалети. Урађен је кабинет за текстилство, односно санирана је једна просторија комплетно, у којој ће од ове године ученици моделари имати наставу из предмета моделовање. Ови радови су коштали око 840.000 динара.

Школа је купила шест клима, тако да су сада све канцеларије и кабинети климатизовани, купљено је и шест рачунара, лаптоп, пројектор, два штампача и три камере за видео надзор, а средства која су за ово издвојена износе око 570.000 динара.

"Бранкова" школа се може похвалити и заменом комплетног светларника на школи, који је коштао око 490.000 динара.

У плану је и замена котла, који је стар преко 20 година, и тај посао би требало да се оконча до краја септембра, како би "Бранкова" школа, али и Гимназија спремно дочекале зиму.Ова инвестиција кошта око 580.000 динара.

Из "Бранкове" школе су упутили захвалност локалној самоуправи која је и ове године за школу издвојила преко 2.000.000 динара.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001