Articles

Шахисти Словена најбољи у Србији

величина слова

12. септембар 2017.

Sloven RumaШахисти румског ШК Словен нови су прваци Србије. У 11. кола шаховске Прве лиге Србије, која је од 1. до 11. септембра играна у румском хотелу Парк, Румљани су демонстрирали знање, оправдали квалитет и заслужено освојили пехар.

Наши шахисти су у 11 мечева остварили чак 9 победа, уз по један реми и пораз, што је за једну победу бољи учинак од вицепрвака Југовића из Каћа.

У Руми се за титулу најбоље екипе у Србији борило 12 клубова, а наступило је укупно 110 такмичара, од чега 44 велемајстора и 4 репрезентативца Србије.

TabelaУ драматичном мечу последњег кола Словен је победом против вишеструког првака Србије, екипе Новосадског шаховског клуба успео да обезбеди прво место испред екипа Југовића из Каћа и Итаке из Београда.

Победа Словена је апсолутно заслужена јер су остварене победе против свих највећих ривала. Колико је ово такмичење било квалитетно довољно говори податак да је на њему учествовало 44 велемајстора, међу којима и сви наши олимпијски репрезентативци и вишеструки шампиони државе као и многи страни велемајстори из самог светског врха као што су Морозевич, Рубљевски и други.

Dodela peharaУ ШК "Словен" истичу да је постигнут историјски успех од важности, не само за Клуб него и за наш Град. У великом спортском тријумфу су учествовали: Сергеј Рубљевски, Игор Миладиновић, Драган Косић, Горан Тодоровић, Мирољуб Лазић, Мирослав Миљковић, Гојко Лакетић, Горан Косановић и капитен Драган Тешић. Највеће заслуге за титулу шампиона државе припадају председнику Клуба, великом шаховском заљубљенику и прегаоцу, господину Живку Матијевићу.

Посебну захвалност дугујемо и нашој Општини Рума чију смо велику подршку имали последњих година и изузетно нам је драго што је та подршка резултирала успехом на који сви заједно можемо да будемо поносни, наводи се у саопштењу новог државног првака.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian