Articles

Управљање пољопривредним земљиштем - Сарадња Руме и немачког GIZ-a

величина слова

7. септембар 2017.

GIZУ оквиру немачко-српске сарадње Општина Рума је укључена у један од пројеката који се бави израдом стратешких докумената у вези управљања пољопривредним земљиштем.

Немачка организација за техничку сарадњу (GIZ) организовала је јуче у Руми радионицу о припреми локалног стратешког документа за управљање земљиштем у Општини Рума, а радионици су присуствали представници Општинске управе, јавних предузећа "План" и "Паркинг и инфраструктура", Пољопривредне стручне службе и Општинског правобранилаштва.

Општина Рума ће међу првима у Србији имати документ који ће регулисати управљањем земљиштем и то на локалном нивоу. Овакав документ, требало би да имају све општине у Србији, а он би требао да допринесе балансираном урбаном и руралном развоју, тврди Аница Миленковић из GIZ-a.

Anica"Рума нам је јако интересантна, зато што знамо да је пољопривреда овде доста развијена, а са друге стране имамо много добрих индустријских пројеката. Задовољни смо како је све отпочето, у изради документа се служимо европским праксама и стандардима. Равномеран развој омогућиће да се људи осећају добро и у селу и у граду", рекла је Аница Миленковић.

Шеф Одељења за локални економски развој Драган Косановић је истакао да су на првој радионици дефинисани основни проблеми, али и позитивна искуства у Општини Рума.

вака локална самоуправа има неке своје специфичности, па тако и Рума. Дефинисали смо основне проблеме и апострофирали позитивне елементе, оно што нас је издвојило у односу на друге општине и градове. У том стратешком документу ћемо дефинисати неке основне циљеве за развој у овој области и дефинисати мере како би унапредили и поспешили развој и на крају добили што бољи ефекат из целог пројекта", поручио је Косановић.

Пројекат под окриљем GIZ-a ће трајати до краја 2018. године, а вредност је процењена на близу три милиона евра.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian