Рума угостила најбоље шахисте Србије

величина слова

1. септембар 2017.

Најбољи шаховски клубови Србије од данас се у Руми боре за титулу најбоље екипе у земљи. Први мечеви овогодишњег такмичења у шаховској Првој лиги Србије су одиграни данас у румском хотелу "Парк", а надметање у Руми је на програму до 11. септембра, када ћемо и сазнати ко ће бити првак Србије.

Данашње такмичење у Руми је почело интонирањем химне Србије "Боже правде", а топлу добродошлицу, у сремском стилу, шахистима су пожелели и тамбураши "Румске лоле".

Симболично први потез на турниру је одиграо председник Општине Рума Слађан Манчић, који је свим шахистима пожелео спортску срећу и пријатан боравак у нашем граду. Румска локална самоуправа је и покровитељ шаховског надметања у нашем граду, а за организацију је издвојено 300.000 динара.

У Руми ће се за титулу најбоље борити 12 екипа из Србије, наступиће укупно 110 такмичара, од чега 44 велемајстора и 4 репрезентативца Србије. Наш град ће на овом такмичењу представљати Шаховски клуб "Словен", који је и члан најјачег ранга такмичења.

В.Д. председник Шаховског савеза Србије Ратко Пижурица сматра да је град домаћин већ првог дана показао организациону класу и да ће се неизвесни мечеви играти у врхунским условима.

"Постоји много екипа које ће се борити за титулу најбоље у Србији. Можемо рећи да пет или шест екипа има подједнаке шансе да дође до пехара. Овогодишње такмичење у Руми ће бити заиста квалитетно. То гарантују најбољи српски шахисти који су допутовали у Руму, али и чињеница да велики број екипа у својим саставима има проверене интернационалце. Очекује нас неизвесно такмичење у Руми", тврди Пижурица.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001