Добродошлица за ђаке прваке

величина слова

1. септембар 2017.

Нова школска година за ученике основних и средњих школа почeла je данас.

Општина Рума је и ове школске године за све ученике који су кренули у први разред обезбедила поклон пакетиће са школским прибором, у којима се налазе свеске, оловке, бојице, перетоница и словарица.

Поклон пакетиће ће добити сви прваци, њих 472, а локална самоуправа је за добродошлицу првацима издвојила око 400.000 динара. У име локалне самоуправе председник Општине Рума Слађан Манчић је свим ђацима првацима пожелео срећан полазак у школу, безбедне и радосне школске дане у којима ће стећи бројна пријатељства и усвојити много знања.

У свим школама румске општине данас је припремљен и пригодан програм добродошлице, па су тако први школски дан најмлађим ученицима у ОШ "Душан Јерковић" у Руми улепшали петаци. Петаци су, на себи својствен начин, за мале "Душановце" извели представу "Златокоса и три медведа" и одиграли неколико српских и грчких фолклорних игара. Најсмелији ђаци прваци су заједно петацима одиграли и традиционално коло.

Локална самоуправа значајна средства улаже у образовање, у превоз и функционисање школа и максимално на све начине се труди да свим ученицима и основних и средњих школа, обезбеди максималне услове за успешно школовање.

У 2017. години локална самоуправа је издвојила 12.338.192,60 динара за обнову, санацију и реконструкцију основних и средњих школа.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001