Одржана XXXVI седница Општинског већа

величина слова

30. август 2017.

Opštinsko većeОд 1. до 11. септембра Рума ће бити домаћин Прве лиге Србије у шаху (мушкарци). Данас је тим поводом на седници Већа усвојено Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве у износу од 300.000 динара. Средства ће бити пребачена Шаховском клубу "Словен" Рума за организацију овог такмичења које ће, како је оцењено, бити сјајна прилика за промоцију нашег града. Рума ће од 1. до 11. септембра угостити 12 екипа.

Веће је донело и Закључак о уступању две ротационе косачице ЈП "Комуналац". Наиме, Општина Рума је у сврху унапређења области комуналне делатности на конкурсу Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој добила две косачице које је сад уступила радној јединици "Зеленило" - ЈП "Комуналац". Вредност косачица је 238.323,01 динара.

Изгласан је и Закључак о уступању пумпне станице ЈП "Водовод" Рума. Општина Рума је у сврху стварања бољих услова живота за све грађане њене општине финансирала изградњу пумпне станице за подизање притиска у Стејановцима и сада је управљање њоме поверила јавном предузећу "Водовод". Вредност пумпне станице је 3.554.154 динара.

Боћарском клубу "Далматинац" из Руме је за манифестацију "30 година боћања - Рума 2017" одобрена новчана помоћ у износу од 10.000 динара. Манифестације је почела 25. августа и трајаће до 10. септембра, а учествује 32 екипе од чега њих 18 из иностранства.

За санирање штете на кући страдалој у пожару 40.000 динара биће уплаћено на рачун Споменке Рашете из Руме.

Једногласно је усвојен и Нацрт Решења о прибављању грађевинског земљишта у јавну својину општине Рума по тржишној цени путем непосредне погодбе. Прибављање земљишта ће омогућити проширење гробља у Платичеву. Вредност парцеле је процењена на 2.587.230 динара.

Већници су подржали и Предлог Решења о накнади за рад Комисије за вођење поступка и доношење решења по захтеву за враћање земље. Решењем је предвиђена новчана накнада само за председницу Комисије судију Драгану Кличковић и то у износу од 3.000 динара по решеном предмету. Остали чланови Комисије ће радити без накнаде.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001