Адаптација основних и средњих школа у румској општини

величина слова

29. август 2017.

Tehnicka skolaЛетњи распуст протиче радно у готово свим школама на територији Општине Рума. Локална самоуправа је ове године и наменила 12.338.192,60 динара за обнову, санацију и реконструкцију основних и средњих школа, а 3.920.150 динара је обезбеђено и за радове у објектима предшколске установе "Полетарац".

У ОШ "Вељко Дугошевић" у Руми изводе се обимни молерско - фарбарски радови, зидови у готово свим учионицама на спрату и ходнику су огуљени, наноси се слој лепка и мрежице, спуштају плафони, постављају гипсане плоче и реконструише расвета.

 

Tehnicka skolaПланирана санација дела крова на згради Средње техничке школе "Миленко Брзак Уча" је завршена. У румској Техничкој школи је замењена и дотрајала столарија, а предстоји обрада фасаде око постављених нових прозора.

Овог месеца су завршени радови на ограђивању и уређењу школског дворишта у Подручном одељењу румске ОШ "Змај Јова Јовановић", у Павловцима. Стара, трошна, дрвена тараба је срушена и на истом месту озидана је ограда од цигле, а из пространог школског дворишта уклоњено је 15 приколица шута и шибља. За ученике је у школском дворишту раније постављен и дечији мобилијар, па се малишани и на летњем распусту окупљају у школском дворишту, љуљају и спуштају низ тобоган.

Veljkova školaДиректор ОШ "Змај Јова Јовановић" Зоран Дробац се захвалио локалној самоуправи на помоћи да се уреди дворишни простор школе и додаје да ово није крај радова у павловачкој школи, тј. да су у другој фази планирани радови на унутрашњости школе, кречењу учионица и постављању ламината, а затим и на замени дотрајале столарије, реновирању спољашње фасаде и санације крова.

Подручно одељење ОШ "Змај Јова Јовановић" у Павловцима тренутно похађа 17 ђака и локална самоуправа улагањем у адаптацију школског простора има намеру да за сву децу у румској општини обезбеди једнако добре услове у образовним установама.

"Као и прошле године и ове смо издвојили велика средства за реновирање школа. Распуст је период који омогућава да се ти радови изведу на квалитетан и једноставан начин с обзиром да ђаци не иду у школу. Трудимо се да деци свака школска година почне у бољим и квалитетнијим условима", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001