Example of Table Blog layout (FAQ section)

Оливера Јефтић и Самуел Наибеи Киплимо победници Првог румског полумаратона

величина слова

27. август 2017.

Pobednici u muškoj konkurencijiУ организацији Спортског савеза Рума, а под покровитељством Општине Рума, јуче је у нашем граду одржан Први румски полумаратон. 

Најбољи у мушкој конкуренцији био је Кенијац Самуел Наибеи Киплимо који је постигао резултат од 1 сат 9 минута и 22 секунде. У женској конкренцији најбоља је била Оливера Јефтић са резултатом 1 сат 18 минута и 18 секунди.

Друго и треће место у мушкој конкуренцији су заузели Мађари Ласло Грегор и Лајош Ференц, док је четврти био Кристијан Стошић, члан ужичке "Младости" као и Оливера. У женској конкуренцији друга је била Теодора Симовић из Новог Пазара, трећа Невена Јовановић из "Црвене звезде" и четврта Слађана Стаменковић из панчевачког "Динама".

 

Победник Самуел Наибеи Киплимо је рекао да у Србији тренира са Оливером Јефтић и њеним тренером и да би волео и следеће године да дође у Руму.

Olivera JeftićОливера је изјавила да је задовољна резултатом и да јој је драго што ће у историју овог полумаратона ући као његова прва победница. "Уживала сам и драго ми је што је било доста спортиста, али и Румљана поред стазе који су нас бодрили, нудили водом и соковима, као и воћем. Ја се надам да ћу и следеће године доћи овде", рекла је Oливера.

Сви учесници полумаратонске трке су добили мајице, дипломе и медаље, а најбољи и новчане награде.Победници су добили по 30.000 динара, други 20.000, трећи по 12.000 динара, четврти 7.000, а пети 5.000 динара.

Јуче је организован пријем у Градској кући за промотере румског полумаратона, Зорана Марковића, Сретена Нинковића, Софију Недић и Теодору Симовић и њеног тренера. Овом приликом председник СО Рума Стеван Ковачевић је истакао да је ово добар дан за Руму јер почиње нешто што ће бити добро, корисно и вредно и да се нада да ће полумаратон постати традиција по којој ће се град препознавати.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001