Рума добила од Покрајине 5,7 милиона динара за адаптацију вртића

величина слова

24. август 2017.

Dušan LjubišićПокрајинска влада издвојила је нових 253 милиона динара за обнову и реконструкцију 76 предшколских установа, школа и домова ученика на територији Војводине.

Општина Рума је добила 5,7 милиона динара по основу Конкурса за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације и инвестиционо одржавање објеката установа основног, средњег образовања и васпитања, ученичког стандарда и предшколских установа на територији АП Војводине за 2017. годину.

У име Општине Рума уговор о додели средстава је потписао начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић, а Покрајина ће у нашем граду суфинансирати пројекат адаптације вртића "Центар" у улици Вељко Дугошевић, у близини Дома пензионера.

Локална самоуправа је припремила пројекат реконструкције објекта који подразумева замену канализационе и водоводне мреже, адаптацију 12 купатила, комплетну замену плочица и санитарија, као и радове на електроинсталацијама.

"Велико нам је задовољство што смо добили средства на покрајинском конкурсу. Ми смо пројектно-техничку документацију спремили још у јануару и сада са средствима које смо добили на конкурсу решавамо један велики проблем који постоји у објекту "Центар". Имали смо притужбе и родитеља и запослених да постоје проблеми, пре свега, са канализационом мрежом. На наше велико задовољство, уз подршку Владе АП Војводине, брзо ћемо приступити реализацији пројекта адаптације постојећег објекта", изјавио је Љубишић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001