Example of Table Blog layout (FAQ section)

XXXV седница Општинског већа у знаку 1. Румског полумаратона

величина слова

22. август 2017.

Sladjan MančićВећници су усвојили и Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве у износу од 350.000,00 динара, чиме су обезбеђена средства за организацију 1. Румског полумаратона и средства ће бити пренета на рачун Спортског савеза Општине Рума. Председник Општине Рума Слађан Манчић похвалио је иницијативу за одржавање полумаратона у Руми, уз констатацију да је она потекла буквално од људи из града, који се баве спортом професионално, али и рекреативно.

"Они су се обратили Спортском савезу са жељом да се тако једна спортска манифестација одржи у нашем граду. Ми смо као локална самоуправа одмах подржали иницијативу да наш град организује једну тако амбициозну спортску манифестацију, па иако нисмо ове године буџетом предвидели средства за ту намену, искористили смо могућност да употребимо средства из текуће буџетске резерве и помогнемо организацију 1. Румског полумаратона, који ће надамо се постати традиционалан", рекао је Манчић.

Разлога за оптимизам има, до сада се већ пријавило преко 350 такмичара само за полумаратонску трку, а учешће је потврдило доста врхунских српских атлетичара попут атлетских шампионки Оливере Јевтић и Теодоре Симовић.

Sednica VećaПодсетимо, поред полумаратонске трке трчаће се и ДДОР трка задовољства(3 км) у којој су добродошли сви грађани румске општине, Бизнис штафета(3х7 км) и НЕОН Бамбини маратон за бебе (симболично 4,5 метара). Суботњи полумаратон у Руми биће сјајна прилика за пуну промоцију Руме.

"Поред спортског аспекта и промоције Руме као спортског града, места које има велики број успешних спортиста, имамо могућност и да се туристички представимо бројним гостима који ће у суботу доћи у наш град", нагласио је Манчић.

Након Румског полумаратона Рума ће бити домаћин још једног значајног спортског догађаја интернационалног карактера.

"Шаховски савез Србије је одлучио да своју лигу која ће трајати неких 11 дана одигра у Руми што је нова прилика да промовишемо свој град, попунимо смештајне капацитете и будемо добри домаћини и угостимо десетак репрезентација из земаља из окружења, али и из земаља ван бивше Југославије", поручио је Манчић.

На данашњем заседању усвојен је и План и програм рада Културног центра "Брана Црнчевић" Рума за 2018. годину, а већници су дали сагласност на План управљања заштићеним стаништем "Бара Трсковача" 2012-2021. године и Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Дневном центру за одрасле са интелектуалним и менталним сметњама.

Одлуком Општинског већа у Вогњу ће бити постављено аутобуско стајалиште и то у Румској улици испред кућних бројева 133 и 150, а Општина Рума ће са 50.000 динара помоћи и организацију традиционалног Међународног рукометног турнира "Др Миодраг Пожега" у Хртковцима, који ће се одржати 26. и 27. августа.

Извештај о трошењу средстава од новчаних казни изречених по прописима о безбедности саобраћаја на територији Општине Рума за 2016. годину је показао да је прошле године утрошено 9.610.944,61 динара. Укупно је у 2016. години од новчаних казни изречених по прописима о безбедности саобраћаја наплаћено 11.294.430,26 динара. а неутрошена средства у износу од 1.683.485,95 динара. Предлогом Програма трошења средстава од новчаних казни изречених по прописима о безбедности саобраћаја на територији Општине рума за 2017. годину планирано је око 12 милиона динара.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001