Гимназија у новом руху дочекује почетак школске године

величина слова

21. август 2017.

Rumska gimnazijaПрипреме за почетак нове школске године у Гимназији "Стеван Пузић" приводе се крају. Сваке године локална самоуправа искористи летњи распуст како би се унапредио школски амбијент у образовним установама у нашој општини.

Ученике румске Гимназије 1. септембра дочекаће уређен школски простор, како и доликује једној од најугледнијих средњих школа у нашој земљи.

Завршени су обимни молерско - фарбарски радови и то у великом холу школе, ходницима, тоалетима, а у приземљу Гимназије фарбана је столарија. Радове је финансирала локална самоуправа у износу од близу 400.000 динара.

Општина Рума је у протекле две године уложила више милиона динара у адаптацију румске Гимназије. Локална самоуправа је финансирана замену дотрајале столарије, молерско-фарбарске радове у школској згради, кречење учионица, санацију крова и фискултурне сале, коју гимназијалци користе заједно са ученицима Средње стручне школе "Бранко Радичевић".

Локална самоуправа ће у наредном периоду издвојити средства и за замену остатка старе столарије, али и за нову расвету.

Паралелно са радовима на школској згради румска Гимназија из године у годину модернизује наставу, прати технолошки напредак и уводи технолошке иновације, чиме, са правом, оправдава епитет савремене обазовне установе 21. века.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001