Example of Table Blog layout (FAQ section)

Одржана XI седница СО Рума

величина слова

17. август 2017.

SO RumaОдборници Скупштине Општине Рума усвојили су на данашњем заседању Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта Општине Рума за 2017. годину.

Годишњи програм није усвојен у року до 31. марта, из објективних разлога, условљен спровођењем поступка реституције, након чега је велики део државног земљишта враћен бившим власницима, стога је и усвајање Програма пролонгирано за август.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић је истакао да Општина Рума убира значајне приходе од давања у закуп државног пољопривредног земљишта, али и да се та средства враћају пољопривредницима.

"Средства од закупа опет усмеравамо у пољопривреду и улажемо новац у уређење атарских путева, наводњавање и субвенционисање пољопривредних кредита. То су само неки од начина којим локална самоуправа излази у сусрет пољопривредницима и труди се да им да подстицај у производњи", рекао је Љубишић.

Од овогодишње лицитације Општина Рума би требала да приходује још 28 милиона динара. Са пренетим средствима из прошле године и земљиштем које је издато у вишегодишњи закуп, укупна цифра би требала да достигне око 130 милиона динара.

На заседању су усвојени и Програм рада и пословања Завичајног музеја Рума за 2018. годину и Програм рада за 2018. годину Градске библиотеке "Атанасије Стојковић". 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001