Одржана XI седница СО Рума

величина слова

17. август 2017.

SO RumaОдборници Скупштине Општине Рума усвојили су на данашњем заседању Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта Општине Рума за 2017. годину.

Годишњи програм није усвојен у року до 31. марта, из објективних разлога, условљен спровођењем поступка реституције, након чега је велики део државног земљишта враћен бившим власницима, стога је и усвајање Програма пролонгирано за август.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић је истакао да Општина Рума убира значајне приходе од давања у закуп државног пољопривредног земљишта, али и да се та средства враћају пољопривредницима.

"Средства од закупа опет усмеравамо у пољопривреду и улажемо новац у уређење атарских путева, наводњавање и субвенционисање пољопривредних кредита. То су само неки од начина којим локална самоуправа излази у сусрет пољопривредницима и труди се да им да подстицај у производњи", рекао је Љубишић.

Од овогодишње лицитације Општина Рума би требала да приходује још 28 милиона динара. Са пренетим средствима из прошле године и земљиштем које је издато у вишегодишњи закуп, укупна цифра би требала да достигне око 130 милиона динара.

На заседању су усвојени и Програм рада и пословања Завичајног музеја Рума за 2018. годину и Програм рада за 2018. годину Градске библиотеке "Атанасије Стојковић". 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001