Example of Table Blog layout (FAQ section)

Покрајина подржала овогодишњи Румфест

величина слова

7. август 2017.

RumfestПокрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство је, у оквиру конкурса за доделу средстава за одржавање традиционалних манифестација, финансијски помогао овогодишњи Румфест са 230.000 динара.

Румфест је ове године забележио велику посећеност, а Румљани су уживали у Винској улици, где су представљени гастрономски и туристички потенцијали Општине Рума. Такође, одржана су и два концерта Јелене Томашевић и Гаравог сокака, који су поред Румљана привукли и грађане из суседних општина.

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Младен Петковић, потписао је у петак укупно 174 уговора са представницима удружења који су остварили право на бесповратна средства по основу овог конкурса.

„Одржавање традицоналних манифестација доприноси јачању локалних заједница, очувању културне баштине, обичаја и традиције, које су уско повезане са пољопривредном производњом, сеоским окружењем и начином живота,“ нагласио је Петковић и додао да је важно, пре свега, очувати и заштитити културну баштину и традиционалне вредности, али и нагласити значај пољопривреде, кроз одржавање традиционалних манифестација.

Он је подсетио и да се манифестације типа сајмова и изложби, које су везане за пољопривреду, прераду, исхрану и рурални развој, суфинансирају са циљем промоције пољопривредних производа, проширења тржишта домаћих производа, те да се доприноси повезивању стручњака из ове области ради бољег позиционирања на тржишту.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001