Румфест - Румљани у "Винској улици" уживали у концерту Јелене Томашевић

величина слова

3. август 2017.

Традиционална манифестација Румфест и ове године привукла је велики број грађана румске општине. Румљани су јуче на Градском тргу уживали у шароликој понуди Винске улице, која оформљена специјално за ову прилику, али и концерту популарне поп певачице Јелене Томашевић. Јеленином наступу у Руми посебно су се обрадовали они најмлађи, који су на синоћњем концерту и били најбројнији.

Румфест је манифестација која пружа могућност румској општини да представи своју културну баштину, традиционалне занате, обичаје и локалне производе, нарочито вина и месне прерађевине, сматра директорица Туристичке организације Општине Рума Мирјана Вујасиновић.

"Задовољство ми је што је Винска улица отворена и сви заинтересовани могу да дођу и виде шта то она нуди, наравно и купе оно што им се свиди. Што се тиче излагача, њих је сваке године више, а ове године своје производе - вино, мед, месне прерађевине и рукотворине - излаже преко 20 учесника из Србије, али највише из Војводине. Они нас и сами контактирају и интересују се за ову манифестацију. Понуда је разноврсна, како што се тиче произвођача, тако и културно - уметничког програма, али морам да нагласим да без подршке локалне самоуправе ово не би могли организовати", каже Мирјана Вујасиновић.

Првог дана Румфеста у Културном центру "Брана Црнчевић" одржана је и конференција винских витезова, о туристичким потенцијалима румске општине говорила је Мирјана Јешић из ТОО Рума, а о историјату Руме и румског вашара историчарка из Завичајног музеја Александра Ћирић.

Румљане вечерас очекује концерт "Гаравог сокака", а у КЦ-у биће организована изложба фотографија са мотивима чувеног Вашара.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001