Example of Table Blog layout (FAQ section)

Монтажне куће за шест избегличких породица

величина слова

2. август 2017.

Urucenje montaznih kucaУ оквиру другог таласа Регионалног стамбеног пројета збрињавања избеглица у Републици Србији шест породица из Општине Рума је добило монтажне куће. Свечаност уручења кључева и уговора одржана је у Градској кући, а монтажне куће на сопственим плацевима добили су Мирослава Радиновић, Јовица Обрадовић, Славко Тополић, Томислав Шимић, Дарко Џебро и Слободан Илишевић.

Председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић је напоменуо да румска локална самоуправа води активну политику решавања стамбених питања за избегла и расељена лица и додао да му је веома драго што је шест младих породица решило своје стамбено питање.

 

Stevan Kovačević"Рума је примила велики број избеглица. Један број људи се вратио у своје домове, неки су остали овде и решили егзистенционалне проблеме, неки су постали успешни привредници у нашој општини, а нажалост неки још увек нису решили горућа питања попут крова над главом. Зато Општина Рума сарађује са владиним и невладиним организацијама и даје пуну подршку сваком пројекту који има за циљ решавање стамбених питања за избегла и прогнана лица. Решавањем стамбеног питања, следи потпуна интеграција у друштво и верујем и допринос развоју наше општине", изјавио је Ковачевић.

Уместо оправдано одсутног Јовице Обрадовића уговоре и кључеве од куће је преузела његова супруга Драгана у пратњи двоје деце, седмогодишњег и једанаестогодишњег сина.

Dragana Obradović"Од протеривања из Хрватске живимо као подстанари, а дошли смо у Општину Рума 1995. године. Сада коначно имамо наш кров над главном и веома смо захвални на томе. Деци ће сада бити и ближе школа, иначе, монтажна кућа има 59 квадрата, синови ће имати своју собу и сви смо заиста пресрећни. Имала сам 14 година када сам избегла, сигурна сам да је пред мојом децом срећније одрастање", казала је Драгана.

Добијене монтажне куће су различитих квадратура у зависности од броја чланова у домаћинству.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001