Више бесплатних уџбеника за ђаке из румске општине

величина слова

28. јул 2017.

Slađan MančićОпштина Рума је кренула у процес измене и допуне Одлуке о социјалној заштити, на основу које се проширује обухват ученика који могу да добију бесплатне уџбенике, ужину и бесплатан дневни/продужени боравак. Јуче је на седници Већа усвојен Нацрт Одлуке о изменама и допума Одлуке о социјалној заштити у Општини Рума, а након Већа Одлука ће се ускоро наћи и пред одборницима Скупштине Општине Рума.

"Измене у Одлуци се односе пре свега на ученике. Проширили смо могућност за добијање бесплатних уџбеника и на децу чије породице нису корисници новчане материјалне помоћи, али су на неки начин угрожена, јер нпр. родитељи имају мала примања. Сада ће на предлог школе и та деца моћи да конкуришу за бесплатне уџбенике или ужину, а коначну одлуку донети општинска комисија", рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Одлуком су обухваћена деца и из вишеплодних трудноћа(двојке, тројке). Право на обезбеђивање уџбеника и других видова помоћи у образовању имају и ученици из породица у којој живи троје и више деце, уколико је бар троје деце обухваћено системом образовања, под условом да већ нису остварили ово право по неком другом основу.

Школе ће убудуће предлагати и ученике који треба да остваре право на бесплатан дневни/продужени боравак.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001