"Комуналац" купио 25 нових контејнера

величина слова

17. јул 2017.

Miokovic i DošenЈП "Комуналац" унапредиће услугу одвожења смећа из градских месних заједница. Ово јавно предузеће је за замену старих дотрајалих контејнера издвојило милион динара сопствених средстава, а купљено је 25 нових металних контејнера.

Нови контејнери биће постављени у насељу Тивол, код Дома здравља и центру града.

"Посебно нас радује што у својој организацији имамо предузеће попут ЈП "Комуналац", које успешно послује и то им је омогућило да ову набавку контејнера финансирају комплетно из сопствених средстава. Општина Рума је апсолутно увек спремна да помогне свим јавним предузећима. Ипак, овај пример ЈП "Комуналац" показује да имамо јавна предузећа која могу да од својих прихода унапређују ниво пружања услуга", рекао је шеф Кабинета председника општине Војислав Миоковић.

У ЈП "Комуналац" планирају набавку нове туре контејнера већ половином септембра, каже помоћник директора задужен за техничке послове у овом јавном предузећу Жељко Дошен.

Kontejneri"План нам је да купимо негде између 25 и 40 контејнера, такође из сопствених средстава. Са новом набавком би заменили све дотрајале контејнере у граду, али и села. Локална самоуправа пре 6,7 месеци помогла са већим бројем контејнера које смо тада и распоредили у сеоске месне заједнице, тако да су потребе за новим контејнерима изражене пре свега у зградама колективних становања", Дошен.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001