Школа пливања и школа стоног тениса на Базену Борковац

величина слова

14. јул 2017.

Школа пливања на Базену БорковацУ оквиру пројекта „Превенција болести зависности и насиља у породици“ који спроводи Центар за социјални рад Општине Рума, Савез спортова Општине Рума и Едукативни центар Сомбор, реализује се и спортски камп који је почео 3. јула и трајаће до 10. децембра 2017. године. Учесници су ученици 7. разреда основних школа са територије румске општине.

Пројекат је подржан од стране локалне самоуправе и Министарства за омладину и спорт, а финансира га Министарство за рад и запошљавање.

Министарство је локалној самоуправи доделило наменски трансфер у износу од 2 милиона динара за четири фазе овог пројекта: радионице са децом и родитељима, анализу, спортски камп и такмичење, рекао је директор Центра за социјални рад Слободан Красић. „Са поносом и одушевљењем могу да кажем да ми је драго што је локална самоуправа подржала ову идеју и дала поверење да спроведемо овај пројекат до краја“, рекао је Красић.

Школа стоног тенисаПројекат је значајан зато што се бави превенцијом, а не последицама, казао је Светислав Дамјанчук, шеф Одељења за друштвене делатности Општинске управе општине Рума. „У оквиру кампа деца учествују у забавним рекреативним спортским активностима као што су школа пливања, школа фудала и школа стоног тениса“, рекао је Дамјанчук.

„Циљ нам је да анимирамо децу да се што више баве спортом, да се склоне од лоших ствари које их вребају зато што су они сада у кризним годинама“, изјавио је Милош Марковић, генерални секретар Савеза спортова Општине Рума.

У пројекту учествује укупно 134 породице.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001