Одржана IX седница Скупштине општине Рума

величина слова

30. јун 2017.

IX sednica SO RumaНа данашњој седници Скупштине општине Рума усвојено је свих двадесет тачака дневног реда. Највише времена одборници су посветили Извештају о извршењу Одлуке о буџету општине Рума за 2016. годину.

У свом излагању шеф Трезора Општинске управе општине Рума, Татјана Дошен је рекла да су укупно остварени текући приходи и примања 1.593.000.000 динара, а укупно извршени текући расходи и издаци су 1.528.000.000 динара, што значи да укупно остврени приходи и примања су 82 посто.

Dušan LjubišićДушан Љубишић, начелник Општинске управе општине Рума, је рекао да је овај проценат извршења солидан и да буџет расте из године у годину због нових запошљавања.

„На основу пореза на зараде приходујемо знатно више средстава сваки квартал у односу на квартал прошле буџетске године и то је разлог за оптимизам и потврда да наша локална самоуправа ради добро. Остварен је и суфицит од 88 милиона динара и ми смо и најавили неколико значајних капиталних улагања, пре свега мислим на изградњу пречистача у радној зони Румен. Припрема се техничка документација, тендер ће бити ускоро објављен и то је нешто што је намењено за производни део наше општине где људи раде и одакле нам се враћа у буџет део средстава који људи приходују“, изјавио је Љубишић.

На седници су усвојени и сви извештаји о раду јавних предузећа и установа за 2016. годину.

 

Stevan KovačevićПредседник Скупштине општине Рума Стеван Ковачевић је истакао да су извештаји показали да ниједно предузеће није исказало губитак и да су се створили услови за здраво економско пословање.

„Похвално је да је и Јавно предузеће „Водовод“, које је једно од најзначајнијих, поред свих тешкоћа које је имало у односу на претходну годину, исказало знатно бољи резултат и позитивно пословање. Извештаји о завршном рачуну и буџету Општине Рума показују да смо успоставили тренд јачања јавних финансија и то су околности које ће омогућити да се и у овом предузећу размишља о значајнијим инвестирањима. Прошле године су отворена два нова бунара чиме је одржан ниво водоснабдевања за потребе данашњице, али да бисмо решили то питање за дугорочнији период мора се ићи са значајнијим улагањима како би се обезбедили захтеви привредног сектора који из дана у дан показује веће потребе и потраживања“, рекао је Ковачевић.

Одборници су усвојили и Стратегију руралног развоја општине Рума 2017-2021. године, Предлог Одлуке о изради Измена и допуна Плана Генералне регулације насељеног места Добринци, као и Предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о образовању Савета за здравље општине Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001