Одржана XXX седница Општинског већа

величина слова

29. јун 2017.

VećeОпштина Рума ће и другу годину заредом подржати хуманитарно - спортски турнир "Тројка из блока". На данашњој седници Општинског већа донета је одлука да Општина Рума донира 30.000 динара.

"Као и прошле године, ми смо и ове године решили да помогнемо хуманитарној организацији "Срби за Србе", која је прошле године у нашем граду организовала "Тројку из блока", турнир који је био један од најуспешнијих у 2016. години. Овог пута средства иду за социјално угрожену породицу из Путинаца, према неким проценама ове године ће бити и премашен прошлогодишњи рекорд од око 325.000 динара прикупљених средстава и свака част Румљанима на томе. Општина ће помоћи и опремања терена код Дома здравља. Сутра ће бити замењене кошаркашке табле и обручи, а симболично ћемо и са 30.000 динара помоћи овај турнир", рекао је након седнице Већа председник Општине Рума Слађан Манчић.

Већници су усвојили и Стратегију руралног развоја у Општини Рума 2017-2021. Председник Манчић је рекао да је то један од главних предуслова како би се у наредном периоду на бољи и ефикаснији начин помогло пољопривредним произвођачима и омогућио им се приступ фондовима ЕУ.

Већници су подржали и Нацрт Одлуке о изради Измена и допуна Плана Генералне регулације насељеног места Добринци.

"Компанија Соле комерц(млин и силоси) у Добринцима планира проширење производње, дограђују се још две коморе за складиштење житарица. Власник је купио земљиште које није Планом детаљне регулације у грађевинском реону. Сада то мењамо, а власник Соле комерца сам финансира измену Плана, да би објединио све своје парцеле и стекао услове за несметан рад", рекао је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001