Ново санитетско возило за румски Дом здравља

величина слова

29. јун 2017.

DirektoricaЈуче је обављена редовна посета спољашњих оцењивача Агенције за акредитацију здравствених установа Србије. С обзиром да је Дом здравља акредитован на период од 7 година, а редован поступак праћења примене и поштовање стандарда подразумева и годишњу посету и проверу од стране Агенције.

На основу првих утисака и коментара очекујемо да добијемо позитивно мишљење каже вд директора Дома здравља "Рума" Јелена Стојанац Мрачевић.

"Циљ Установе и запослених је да поступак акредитације и примене стандарда буду темељи рада у Дому здравља који све своје активности усмерава на повећање безбедности, квалитета, доступности и задовољства наших пацијената", казала је директорица Стојанац Мрачевић и напоменула да ће румски Дом здравља ускоро добити ново санитетско возило.

Dom zdravlja"Захваљујући подршци локалне самоуправе обезбеђена су средства за набавку једног санитетског возила за превоз пацијената на дијализу у Општу болницу Сремска Митровица. То је од велике важности с обзиром да је број тих пацијената велик, између 36 и 40. Исто тако обезбеђена су нам средства за санацију крова у Путинцима и Павловцима", истакла је вд директорица румске здравствене установе примарне заштите.

Уз подршку Општине Рума и ЈП "Комуналац" оплемењен је простор око објекта, посађено је цвеће, уређене су зелене површине и постављени су светлеће табле за обележавање ДЗ "Рума" у циљу лакшег препознавања установе, а посебно Службе Хитне медицинске помоћи.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001